Opplever du treg mage?

Det er forholdsvis vanlig å oppleve treg avføring, hard mage og forstoppelse – som regel skyldes slike ubehag mangel på fiber og væske i kostholdet, eller at du er lite fysisk aktiv. 

Heldigvis finnes det også mange måter å få fart på systemet igjen. 

Det er ikke alltid så enkelt å peke på en spesiell grunn til at noen får forstoppelse og at avføringen blir hard: Men de vanligste årsakene er uregelmessige toalettvaner (man går rett og slett ikke på do ofte nok), et kosthold med for lite fiber, medisiner, stress og angst, eller mangel på bevegelse og mosjon.

Noen få har også en medfødt treg mage, som har gått i arv.  

Tegn på treg mage

Hvis du går på do sjeldnere enn 3 ganger i uken kan det være at du har en lettere forstoppelse. Normal frekvens for toalettbesøk varierer nemlig fra tre ganger daglig til tre ganger ukentlig. Alt under dette defineres som lettere forstoppelse. 

Andre tegn på lettere forstoppelse/treg mage er hard og treg avføring, med adskilte nøttelignende klumper, som er problematiske å få ut.

Minst tre ganger på do i uken er best for magen.

Hva hjelper mot treg mage?

Det er heldigvis enkelt å forebygge treg avføring, og dette er de absolutt viktigste tingene du kan gjøre:

 • Drikk mye vann (gjerne 2 liter per dag). Ta gjerne et glass lunkent vann til frokost, drikk rikelig gjennom dagen, og avslutt med nok et vannglass før du går til sengs. 
 • Spis fiberrik mat (grove kornprodukter, grønnsaker og frukt).
 • Sørg for regelmessig fysisk aktivitet.
 • Ha gode toalettvaner – ikke utsett toalettbesøk!

Hva kan man spise når man har treg avføring?

Det finnes en rekke matvarer som setter fart på fordøyelsessystemet og gjør avføringen smidigere. Når du føler deg forstoppet bør du derfor inkludere disse i dietten din: 

 • Svisker kan i enkelte tilfeller fungere bedre enn reseptfrie avføringsmidler – setter ordentlig fart på tarmen!
 • Vannmelon inneholder over 90 prosent vann, og det er supert for tarmen. 
 • Havregrøt er også en flott kilde til fiber. I tillegg tar havren opp mye vann som hjelper fordøyelsen. 
 • Bringebær er rike på fiber!
 • Yoghurt inneholder bakterier som viktige for fordøyelseskanalen, og yoghurt med probiotika hjelper fordøyelsen aller best. Smaker også veldig godt sammen med bringebær eller svisker! 
 • Pærer er stappfulle av fiber og vann, som fordøyelsessystemet tørster etter.
 • Popcorn er fiberrikt, og forholdsvis sunn snack for mage og tarm. 
 • Vann! Det enkle er ofte det beste, og springvann gjør mye godt for en vanskelig tarm og mage. 

Les også: Fordøyelse – dette MÅ du vite

Når begynner treg mage å bli farlig?

Lettere forstoppelse blir heldigvis aldri livsfarlig, men det kan være farlig for livskvaliteten vår, og plagsomt og ubehagelig. Noen mennesker opplever ubehag med treg avføring og mage i korte perioder, mens for andre kan dette være et langtids problem som dukker opp igjen og igjen, over perioder på mange år. 

Ikke farlig, men veldig ubehagelig og slitsomt.

BioBalance

Et kosttilskudd som gir mage og tarm litt ekstra hjelp er det nyutviklede produktet BioBalance. Det inneholder blant annet 400 mg blæretang, artisjokk og 150 mg ekstrakt fra triphala. Du kan lese mer om studier på produktet her

Artisjokk (Cynara scolymus) er en annen råvare hvor mye forskning peker på gunstig effekt for mage og fordøyelse. Ingrediensen bidrar til normalfunksjon av tarmkanalen, og til å støtte fordøyelsen.

BioBalance er et kosttilskudd spesialutviklet for deg som opplever ubehag i magen – og nå kan du prøve det selv med 50% rabatt.

Blæretang kan bidra til sunn tarmhelse og fordøyelse, løvetann bidrar til gastrointestinal velvære ved sin preboitiske effekt, artisjokk bidrar til et normalt fordøyelsessystem, Triphala kan bidra til å aktivisere fordøyelsen, Terminalia Belerica kan bidra til å vedlikeholde slimhinnen i fordøyelseskanalen, Emblica Officinalis kan bidra til en sunn fordøyelseskanal og Tamarind kan bidra til en mer behagelig fordøyelse.

Prøv BioBalance i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.