Gode løsninger for løs mage

Løs mage, feriemage, renneræv, sjuttu. Dette mageproblemet har like mange navn som det finnes varianter. Men felles for dem alle, er at de kan være veldig ubegahgelige – og at de ofte kan bedres med enkle midler.

Det er viktig å være klar over at løs mage ikke nødvendigvis er noe unormalt. Mange av oss opplever magetrøbbel med mer eller mindre jevne mellomrom enten det er luft i magen, en hard mage eller løs mage. De naturlige variasjonene er mange.

Men når det er sagt: Opplever du plutselig store endringer i toalettbesøkene dine, oppdager blod i avføringen eller får redusert allmenntilstand bør du oppsøke lege. 

Hvor er nærmeste toalett?

Men når den løse magen begynner å bli et problem i hverdagen, er det mulig å ta grep selv. Og må du alltid ha oversikt over hvor nærmeste do befinner seg eller har angst for å bli med på sosiale settinger, er det godt å vite at det faktisk er enkle ting du kan gjøre som bedrer situasjonen betraktelig.

For hva er egentlig løs mage?

Det ligger jo i navnet. Det som kommer ut i toalettskålen er i litt for løs form. Dette skjer når avføringen passerer for raskt gjennom fordøyelsessystemet, fordi det arbeider for hurtig. Dette kan komme av mange ting, som omgangssyke, bakterier (Salmonella, Shigella, E. coli eller Campylobacter), forurenset mat og vann, eller rett og slett matforgiftning. 

I noen tilfeller kan også laktoseintoleranse, medisinbruk eller irritabel tarm være en årsak – og noen får rett og slett dårlig mage på grunn av stress eller nervøsitet.

Den enkleste løsningen: Juster kostholdet. 

Dette har utrolig mye å si for hvordan mage og tarm responderer:

  1. Du bør spise mer mat som ris, pasta, bananer, hermetisk frukt, poteter, kokt frukt, egg, cottage cheese, grønnsaker, kylling, kalkun og fisk. Disse har en bremsende effekt på avføringen.
  2. Få i deg vannløselig fiber. Dette kan  bidra til at avføringen blir for vassen.
  3. Unngå søtningsstoffer!
  4. Ikke spis matvarer med mye laktose. 

Det er også gunstig å begrense inntaket av røkt og fet mat, som laks. Kaffe setter virkelig fart på systemet til de fleste og bør aldri drikkes i store mengder. Det samme gjelder alkohol.

Ren forebygging

En av de vanligste fellene folk går i når det gjelder god magehelse, er å passe på hva som skjer før kroppen inntar maten. 

Dårlig hygiene på kjøkkenet er en stor risikofaktor. Urene kjøkkenredskaper, dårlig håndtering av råvarer og uvaskede hender gjør kjøkkensonen til det viktigste stedet du kan forebygge magetrøbbel. 

  • Sørg for god håndhygiene før, under og etter hvert måltid.
  • Sørg for at all kontakt person til person på kjøkkenet er i tråd med god hygiene.
  • Kjøkkenredskaper skal alltid være hygieniske. La aldri kutteredskaper, skjærefjøler etc gå fra rå til ferdig tilberedte råvarer. Spesielt kylling!
  • Varm bare opp restemat en gang.
  • Vær spesielt forsiktig med kjøtt når det gjelder steketid.
  • Drikk alltid flaskevann når du er på ferie. 

BioBalance for sunn tarmhelse

Hvis du har fulgt alle disse gode rådene, er du sannsynligvis på rask vei mot en behagelig og sunn fordøyelse. Men for å beholde den gode flyten i fordøyelsen finnes det også produkter som BioBalance som kan bidra til sunn tarmhelse og fordøyelse.  

BioBalance inneholder bant annet blæretang kan bidra til sunn tarmhelse og fordøyelse, løvetann bidrar til gastrointestinal velvære ved sine prebiotiske effekter, artisjokk bidrar til et normalt fordøyelsessystem, Triphala kan bidra til å aktivisere fordøyelsen, Terminalia Belerica kan bidra til å vedlikeholde slimhinnen i fordøyelseskanalen, Emblica Officinalis kan bidra til en sunn fordøyelseskanal og Tamarind kan bidra til en mer behagelig fordøyelse. 

For deg som opplever ubehag i magen, kan dette være et godt hjelpemiddel på veien.

Prøv BioBalance i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.