Vondt i magen eller tarm? Ny forskning kan hjelpe deg

Mage- og tarmproblemer dekker et vidt spekter av lidelser, plager og sykdommer, og vi er mange som sliter med tarm- og magesmerter. Faktisk viser en fersk undersøkelse* fra 2020 at 4 av 10 voksne verden over har problemer med mage eller tarm.

De vanligste mageproblemene er oppblåsthet, sure oppstøt, ulike magesmerter, treg fordøyelse, kvalme og oppkast, og endring i avføringsmønsteret. Det interessante er at disse plagene gjelder på tvers av matkulturer og nasjonaliteter: 

En spørreundersøkelse* gjort i 33 land med over 73 000 respondenter, stilte spørsmål om symptomer som blant annet vondt i magen, sure oppstøt og løs mage.

Flest kvinner og unge får tarm- og mageproblemer

Noe av det mest overraskende ved denne undersøkelsen er at det er flest kvinner som opplever symptomer, og at plagene for mange blir mindre med alderen. Annenhver kvinne plages vs litt over hver tredje mannlige respondent.

Flest personer opplever plager i nedre del av fordøyelsessystemet som forstoppelse, diaré eller luftplager. Men dyspepsi er også forholdsvis vanlig, kjennetegnet av smerter i mellomgulvet og oppblåsthet, sure oppstøt og kvalme.

  • De vanligste mage- og tarmplagene:
  • Forstoppelse: 12 %
  • Dyspepsi: 7 %
  • Smerter i endetarmen: 6 %
  • Irritabel tarm: 4 %

Vet du hva som gjør vondt for mage og tarm?

Som undersøkelsen viser er det relativt mange som har vondt i magen med jevne mellomrom. Som oftest skyldes dette eksterne faktorer. Både tynntarmen og tykktarmen påvirkes av allergier, stress, bekymringer og livsstil. 

Husk: Du bør ALLTID oppsøke lege ved langvarige magesmerter, så man kan utelukke andre sykdommer! 

Men for lettere plager i fordøyelsessystemet, er det flere grep du selv kan ta for sunnere mage- og tarmhelse.

Vondt i magen tips

For mange av de vanligste utfordringene som smerter i øvre del av magen, hard/løs mage, forstoppelse eller tarmgass er det generelt lurt å tenke på disse tipsene:

  • Hold deg fysisk aktiv
  • Ha et kosthold rikt på fiber
  • Drikk mye vann
  • Spis regelmessige og ikke for raskt
  • Ha regelmessige toalettvaner

Irritabel tarm og andre tarmproblemer
De fleste som sliter med tarmproblemer trenger mer kunnskap, om hvorfor floraen i tarmen er utrolig viktig – både for fordøyelse og magehelse. 
Du kan lese deg opp om viktigheten av pre- og probiotika, og hvordan de er nøkkelen til en sunn tarm her:

Prebiotika vs probiotika – hva er forskjellen?

Bladderwrack mage tarm
Forskning viser at brunalgen blæretang hjelper tarmen.

Forskning finner løsninger 

Det gjøres også mye forskning på naturlige innholdsstoffers virkining på mage- og tarmproblemer, og denne forskningen brukes til å utvikle gode kosttilskudd som hjelper mange! 

BioBalance er ett av markedets mest potente kosttilskudd: Hele syv innholdsstoffer med dokumentert effekt på god mage- og tarmhelse, samt fordøyelsen. 

BioBalance sine syv ingredienser er alle råstoffer med utstrakt dokumentasjon fra forskningsstudier.

Som for eksempel blæretang. En studie gjengitt i National Library of Medicine viser at blæretang er svært rik på kostfiber, og fordi den er en brunalge dannes en slimhinne for den viktige delen av tarmen. Dette gelelignende stoffet kan lindre forstoppelse, oppblåsthet, kramper og problemer med fordøyelsen. BioBalance inneholder hele 400 mg blæretang.

Artisjokk (Cynara scolymus) er en annen råvare hvor mye forskning peker på gunstig effekt for mage og fordøyelse. Studier** viser positiv effekt på fordøyelsen, og artisjokk fremmer i tillegg produksjonen av vennlige tarmbakterier og kan lindre forstoppelse og diaré. Artisjokk inneholder dessuten inulin, en type fiber som fungerer prebiotisk.

BioBalance gir altså kroppen alle de dokumenterte virkestoffene mage, tarm og fordøyelse trenger, og er den siste delen i en livsstilsendring for et liv med sunn magehelse. 

Prøv nå – til halv pris.

Prøv BIO

BALANCE

i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.

Kilder:
*Ami D. Sperber mfl: Worldwide Prevalence and Burden of Functional Gastrointestinal Disorders, Results of Rome Foundation Global Study. Gastroenterology, online 12. april 2020. DOI: 10.1053/j.gastro.2020.04.014.

**Studier om artisjokk:
Chemical composition and antioxidant properties of mature and baby artichokes (Cynara scolymus L.), raw and cooked 

Review article: prebiotics in the gastrointestinal tract